Wat vinden jouw kinderen als ze op zoek gaan naar foto's van jou?

Mijn zus (rechts) en ik op een oude schoolfoto | Wat vinden jouw kinderen als ze op zoek gaan naar foto's van jou?
Mijn zus (rechts) en ik op een oude schoolfoto
Hebben jullie ze ook nog, de fotoalbums uit je jeugd? Als ik erin blader, zie ik foto’s van mijn ouders en denk dan: oh jee, zou oud ben ik nu ook… en wat lijk ik veel op mijn moeder… en mis ik mijn zus die er niet meer is. En ik ben blij dat die foto’s gemaakt zijn. Ze herinneren aan alle mooie dingen die we samen hebt meegemaakt en de speciale band die we hebben. Maar eigenlijk heb ik niet zoveel foto’s van mijn ouders uit mijn jeugd en geen enkel mooi portret van mijn zus en dat kan ik helaas niet terugdraaien.
Ook door mijn werk als fotograaf realiseer ik mij hoe belangrijk het is om te bestaan in foto’s en hoe waardevol foto’s zijn. Het is al meerdere keren voorgevallen dat mensen die ik had gefotografeerd mij na het overlijden van kind/ouder/grootouder benaderden met de vraag of ik toevallig over nóg meer foto’s beschikte dan ze al hadden. Als iemand er niet meer is, dan wil je graag de herinneringen vasthouden en levendig houden. Dat deed mij beseffen dat portretten van grote emotionele waarde zijn, en dus probeer ik mijn familie met enige regelmaat te (laten) fotograferen.
Wat vinden jóuw kinderen als ze op zoek gaan naar foto's van jóu? Als moeder sta je vaak achter de camera en maak je foto's van de kinderen omdat je heel trots op ze bent.. maar zijn jouw kinderen ook niet trots op jou? En durf jij trots te zijn op jezelf?Een van de weinige foto's in mijn jeugdalbum die gemaakt is door een professionele fotograaf | Wat vinden jouw kinderen als ze op zoek gaan naar foto's van jou?
Een van de weinige foto's in mijn jeugdalbum die gemaakt is door een professionele fotograaf
Dus vier het leven en laat jezelf vereeuwigen in een prachtig portret: besta in foto’s! Er is altijd wel een reden te bedenken om het niet te doen: misschien voel je je er ongemakkelijk bij, vind je jezelf niet mooi genoeg (je moet nog afvallen), of niet belangrijk genoeg, je vindt het te duur of je vindt jezelf te oud. Maar ongeacht de levensfase waarin je je bevindt, ongeacht hou oud je je voelt, ongeacht welke reden dan ook: ieder mens is mooi en verdient het om te worden gefotografeerd! Ik heb het zelf ook gedaan en ontdekte dat het een geweldig cadeau is aan jezelf: laat iedereen zien dat je trots bent op jezelf. Je hoeft niet fotogeniek te zijn: het is aan mij om te laten zien hoe mooi je bent, en om foto’s te maken waar jij en je familie trots op kunnen zijn: de mooiste foto’s die je ooit van jezelf hebt gezien!
Maar het gaat niet alleen om jou. Doe het ook voor je familie, je kinderen, je vrienden. Ze houden van jou zoals je bent! Geef ze mooie herinneringen waar ze jaren later nog met veel plezier naar terugkijken. Uiteindelijk is dat het enige wat er over blijft.Mijn moeder en ik | Wat vinden jouw kinderen als ze op zoek gaan naar foto's van jou?
Mijn moeder en ik
Zelf kijk ik nog regelmatig met plezier naar de albums uit mijn jeugd en dan denk ik:
gelukkig heb ik de foto’s nog...Over de auteur: Nolly Tibben Fotografie Heeten - portretfotograaf gespecialiseerd in beauty fotografie, newborn fotografie en fine art kinderportretten

Lees ook: Op zoek naar een newbornfotograaf? Waar moet je als ouders op letten?

Lees ook: Hoe maak ik mooie kinderfoto's?
Categorie BlogBron Nolly Tibben FotografieDatum 01/01/2021

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.